Dünyanın en sinsi öldürücü hastalıkları:

admin     25-03-17      94 gösterim     Sağlık     Dünyanın en sinsi öldürücü hastalıkları:

Dünyanın En Sinsi Öldürücü Hastalıkları:

Son yıllarda teknolojinin de gelişmesi ile kimyasal hava sahasından dolayı hastalıklar olabildiğince artarak baş göstermeye başladı. İnsanlar daha önceki yıllarda doğal beslenmeler yaparak hastalık nedir bilmez iken, şuan günümüzde yediğimiz yiyeceklerden tutunda soluduğumuz havaya kadar berbat bir atmosfer içerisinde bulunmaktayız.

 

Dünyanın en sinsi öldürücü hastalıkları

Geçmişten günümüze yaşayan ihtiyar dediğimiz insanları dinledikçe keşke bizlerde o zamanlar yaşasaydık diye hayıflanırız. O zamanlar her şey doğal ve temizdi. O günden bu güne çok şey değişti ve bizler bunların farkında bile değiliz. Organik besinler gitti yerine tamamen yapay üretilen besinler geldi. Bunun yanı sıra araba gibi benzeri şeyler o dönemde yoktu ve hava kesinlikle bugün kinden daha temizdi. Eskiden insanlar öldüğünde genç ise yadırganırdı ama şimdi genç yaşlı demeden ölüm kapımızda durmaktadır. Herkesin merak ettiği soru aslında, tehlikeli hastalıklar nelerdir ve bu hastalıkların bizde görülme ihtimali nedir gibi sorular sormaya başladılar. Bir çok tehlikeli hastalık vardır. Bizler ne kadarda bildiğimizi düşünecek gün yüzüne çıkmamış milyonlarca hastalık mevcuttur. Bizler için oldukça tehlikelidir. İnsan tanımadığı bir düşmanıyla savaşamaz. İşte biz insanların durumu da aynen böyledir. Şimdi sizlere tehlikeli hastalık isimleri nelermiş bildiklerimi sıralamaya çalışacağım. Dünyanın en sinsi öldürücü hastalıkları nelermiş buyurun birlikte bakalım.

Tehlikeli hastalıklar nelerdir?

1- AIDS: Yılda ortalama 3 milyon insanın hayatını kaybettiği bu hastalık, günümüzde hala korku dolu anlar yaşatan en tehlikeli hastalıklardandır. Ne kadarda tedavisi bulunsa yine risk taşımaktadır.

2- Solunum Yolları Hastalıkları: Akciğerlerin iltihaplanması denilen bu hastalık ölümcüllüğünü çok sık göstermektedir. Çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere yılda ortalama 4 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olmaktadır.

3- Verem: Dünya genelinde yılda ortalama 2 milyona yakın insan bu hastalık yüzünden hayatını kaybetmektedir. Genel bilgi olarak bu hastalık daha çok sigara ve alkol tüketen insanlarda daha sık görünmektedir şeklinde ifade edilmiştir.

4- Sıtma: Dünya’nın en tehlikeli enfeksiyon hastalığıdır. Erken teşhis edilip tedavi sürecine hemen girilmez ise yaşama şansı yoktur. Dünya’da bulunan pislikle beslenen dediğimiz sineklerin olduğu yerlerde yaşayan insanlarda bu hastalık çok sık görülmektedir. Sinek ısırması durumunda ölümcül rol oynamaktadır.

5- İshal hastalıkları: Bu hastalıkta, kolera, dizanteri ve tifo en çok çocuklarda görünen hastalıklardır. Çocukları bu hastalık yüzünden kaybetmek an meselesidir. 1995 yıllarında 3 milyonu bulan ölüm sayısı bu gün 1 milyona kadar düşmüştür.

6- Kızamık: Aslında aşısı bulunan zararsız bir çocuk hastalığı olarak görünür. Fakat, buna rağmen yılda 1 milyon insan bu hastalık yüzünden yaşamını yitirmektedir. Bir çok çocukta kızamık nedeniyle oluşan beyin iltihabı ölümle sonuçlanabilmektedir.

7- Boğmaca: Yeni doğmuş bebekler bu hastalıktan ilk başta etkilenenlerdir. Değişik bir virüs taşıyan bu hastalık yılda ortalama 300 bin kişin ölümüne sebep olmaktadır.

8- Tetanoz: Çok riski olmamasına ve aşısı olmasına rağmen yılda ortalama 250 bin kişi kadar insan bu hastalıktan ölmektedir. Bu hastalığın en kötü tarafı ise, ölenlerin en çok bebekler olmasıdır.

9- Menejit: Dünyada yılda 160 ile 300 bin kişi bu üç hastalık yüzünden (menenjit, Hepatit ve frengi) yaşamını yitirmektedir.

10- Hepatit: Hepatit, karaciğer hücrelerinde inflamasyon ile karakterize tıbbi durumdur. Hepatit sınırlı ya da hiçbir belirti olmaksızın ortaya çıkabilir ama çoğu zaman sarılık, anoreksi (iştahsızlık) ve halsizlik gibi semptomlara neden olabilir. Altı aydan daha kısa sürerse akut; daha uzun sürerse kronik hepatit olarak isimlendirilir.

Sizlere bildiğim en tehlikeli 10 hastalığı saymaya çalıştım. İlk başta dediğim gibi bunlar sadece bizim bildiklerimiz ve inanıyorum ki bilmediğimiz milyonlarca bu kadar tehlikeli hastalık vardır.

Linkedin Google+ Pinterest Whatsapp


Etiketler:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?