Selenyum Hangi Yiyeceklerde Vardır: Seviyeli Sohbet:

admin     03-03-21      167 gösterim     Sağlık     Selenyum Hangi Yiyeceklerde Vardır: Seviyeli Sohbet:

Selenyum nedir:

Gulsohbeto.com. Selenyum vücudun sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyduğu maddelerden biridir. Bu nedenle Selenyum; DNA fonksiyonları, üreme, tiroid bezi ve enfeksiyon gibi durumların vücuda vereceği zararları minimuma indirmeye çalışır. Peki selenyum nedir. Nasıl elde edilir. Selenyum hangi yiyeceklerde var. İşte Selenyum la ilgili merak ettikleriniz. Brezilya Cevizi, selenyum kaynaklarından biridir. Balık, Sarı yüzgeçli orkinos, Kırmızı ette Hindi, Tavuk, Süzme peynir, Yumurta da ve daha bir çok yiyeceklerde bulunur ve daha bir çok yiyeceklerde bulunur.  Bulunur. İnsan vücudu için son derece önemli bir mineral olan ve bağışıklığı arttıran, antioksidan aktiviteye katılan selenyum; vücudumuzun ve metabolizmamızın korunmasında kilit bir rol oynamaktadır. Peki selenyum nedir, nasıl elde edilir Selenyum hangi yiyeceklerde var. İşte yanıtlar.

Selenyum Hangi Hastalıklara İyi Gelir:

Selenyum, vücudun hastalıklara ve strese karşı direncini artırır. Antioksidan aktivite. ki rolünden dolayı serbest radikal hasarını ve iltihabını düşürür. Bu selenyumun, kanserin yaygın biçimlerini önlemeye, virüslerle mücadele etmeye, kalp hastalığına karşı savunmaya yardımcı olarak ve astım gibi diğer ciddi koşullarla ilişkili semptomları yavaşlatarak vücudunuza yarar sağladığı anlamına gelir. Selenyum eksikliğinde bağışıklık sistemimiz ve karaciğerimiz bütün tehlikelere açık hale gelir. Selenyum, vücut için çok önemli olmasına rağmen, çoğu insanın depolamada eksik kaldığı mineraldir. Selenyum eksikliği gençlerden yaşlılara her yaştan insan için oldukça yaygın ve önemli bir problemdir.

Selenyum Eksikliğinin Nedenleri:

Selenyum toprakta ve besin kaynaklarında bulunur. İnsanlar için, selenyum almanın temel yolu yiyecek, su ardından hava yoluyla da mümkündür. Toprağın içeriğindeki selenyum yere göre değişiklik gösterir. Örneğin. araştırmalara göre Avrupa’nın ve Afrika’nın bazı bölgeleri selenyum seviyesi açısından fakirdir ve bu durum o bölgede yaşayan insanların da benzer şekilde bağışıklık sistemlerinin zayıf olduğu şeklinde yorumlanabilmektedir.

Selenyum Eksikliği Nelere Yol Açar:

Kronik mikrobik hepatit mikrobunda daha yüksek ölüm oranları. AIDS hastalarında daha yüksek ölüm oranları. Daha yüksek oranda mikrobik hastalıklara yakalanma ihtimali Lenf, göğüs, prostat, kolon, akciğer, deri, mide ve karaciğer kanser türlerinin görülmelerinde artış. Sıklıkla görülen soğuk algınlığı ve grip Tüm enfeksiyon tiplerine maruz kalmada hassasiyet virüsüne sürekli olarak yakalanılmaktadır. 

Enfeksiyonel problemlerde artış: 

Daha yüksek miktarda kalp hastalığı riski. Bilişsel gerilemelere sebep olur. Bu görmüş olduğunuz sonuçlar oldukça ciddi ve çoğu insan bu hastalıkların selenyum adındaki basit bir mineralin eksikliğinden kaynaklandığına inanmakta zorlanıyor. Ancak selenyumun vücuttaki fonksiyonunu ve nasıl çalıştığını anladığınız takdirde durum şaşırtıcı olmaktan çıkıyor. Selenyum, hücrelerimizin ve DNA‘larımızın koruyucusu anladığınız takdirde durum şaşırtıcı olmaktan çıkıyor. Selenyum, hücrelerinizin ve DNA’larınızın koruyucusu grevindedir.

Vücudumuzda Ne Kadar Selenyuma İhtiyacı Var:

Şunu unutmamak gerekir ki eğer yiyeceklerden düzenli bir şekilde selenyum alıyorsanız, daha fazlasını almaya gerek yoktur. ancak yeterli seviyede selenyum alan bireylerde ek kullanım zararları etkiler yapabilir. Bu yüzden kişilerin bilinçsiz bir şekilde selenyum ek maddelerini kullanmamaları gerekir. Vücudunuzun bir günde ihtiyaç duyduğu selenyum yaşa göre değişiklik gösterir. Bir yetişkin için güvenli ve yeterli selenyum dozu günde 100 mcg ile 400 mcg arasında değişmektedir. Gulsohbeto.com.

Linkedin Google+ Pinterest Whatsapp


Etiketler:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?