Seo nedir
Seo nedir?
SEO, (Search Engine Optimization) kısaltmasıdır aslında. Arama motorlarının siteleri daha iyi analiz edip teknik anlamda takip etmesine de SEO diyebiliriz. Türkçe’de arama motoru optimizasyonu demektir. Tabi seo kavramı oldukça derin bir konudur ki yüzeysel yapılacak bir şey değildir. SEO,arama motorlarına yönelik yapılan iyileştirme ve optimizasyon çalışmalarıdır. Site içi ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Arama motorlarında yükselmek adına yapılan işlemlerin tamamını kapsamaktadır.
SEO, arama motorlarında sitelerin daha yukarılara çıkmasını sağlamak amacı ile yapılan teknik düzenlemelerdir demiştik yukarıda. Fakat bu teknik işlemler yapılırken doğru yapılması gerekir, aksi takdirde yükselmesini beklediğiniz siteniz daha kötü duruma gelebilir. Bazı somutlaşmış kurallar vardır ve arama motorları bu konuda oldukça hassas davranmaktadır. Özellikle Google arama motoru örümcekleri bu konuda daha da geliştirilmiştir. Peki ama şimdi kafanızda bazı sorular vardır. Bu SEO nasıl yapılırsa düzgün ve doğru olur diye. Şimdi aşağıda bu teknikleri sırasıyla vermeye çalışacağım.
Seo nasıl yapılır?
İlk başta şuna değinmek gerekirse Seo konusunda yapılacak işlemler tamamen doğal yollar olmalıdır. Bazı Seo yapan arkadaşlar yapay hit konusunda sitelerine daha fazla kişi girsin diye yanlış yollara başvuruyorlar ve o an istedikleri rakamlara hemen hemen ulaşsalar bile sonrasında arama motorlarında cezalandırılıyorlar. Seo iki çeşittir. Bunlardan birincisi site içi seo, ikincisi site dışı seodur.
Site içi seo nedir?
Site içi seo, siteyle alakalı bilgilerden ibarettir desek yanlış olmaz. Biraz daha açacak olursak site başlığı, anahtar kelimeler, site açıklama yazısı gibi kavramların öncelikle ayarları yapılmalıdır. Sonrasında düzenli olarak makaleler yazılmalıdır. Bu işlemler genel olarak site içi seo anlamına gelir.
Site dışı seo nedir?
Site dışı seo ise, kendi sitenize başka sitelerden referans alma olayıdır. Bu cümleyi açacak olursak seo işleriyle ilgilenen arkadaşlar daha iyi bilir yani backlink almaktır. Backlink, başka sitelerin arama motorlarında sizin sitenize referans olmasına denir. Backlink alma yöntemleri oldukça fazladır ama önemli olan kendi siteniz ile alakalı olan yerlerden almanızdır. Siteniz ile alakası olmayan linkler fayda sağlamayacağı gibi sitenize aşırı zarar verecektir.